Welke websites kunnen inspiratie geven voor je blog?

Er zijn verschillende websites en blogs waar je veel inspiratie kan vinden.

1.Ted talks

Ik heb al veel inspirerende ted talks gezien. Ted talks vind je op Youtube. Hun tag is "Ideas worth spreading", dat dekt volledig de lading. Je kan het zo instellen dat je een mail krijgt wanneer er een nieuwe ted talk is die je interesseert. Hieronder vind je de ted talk van Mena Trott die aan de wieg stond van het bloggen (duur: 16 min.). Gewone mensen hun leven laten delen is de sleutel om een meer vriendelijker, meer verbonden wereld te creëren. Gelijk heeft ze, dus nu twijfel je toch niet meer dat bloggen goed is?

 

2. Quora

Quora is een communityplatform. Op dit platform stellen mensen vragen over allerlei onderwerpen. Je moet eerst aanduiden waar je interesses liggen en een taalkeuze maken. Je kan een vraag stellen waarover je dan blogt. Of je kan kijken welke vragen er gesteld worden om dit te nemen als onderwerp voor je blog. Je kan het ook zo instellen dat je regelmatig een mail krijgt van Quora

 

3. Flipboard

Op Flipboard kan je elke dag nieuws lezen over allerlei onderwerpen zodat je altijd op de hoogte bent van de niche waarin je blogt. Opnieuw kan je hier je voorkeuren aanduiden, maar in veel minder categorieën als bij Quora. Je krijgt dan elke dag een soort magazine waarin je kan lezen wat je interesseert. Visueel is het een pareltje door de mooie foto's. De informatie komt van allerlei websites wereldwijd.

 

4. Google Search Alerts

Via Google Search Alerts kan je woorden invoeren waardoor je een melding krijgt telkens er iets nieuws over het onderwerp dat je zoekt op het  internet verschijnt. Zo kan je altijd actueel zijn in je blogpost in de niche waarover je schrijft. Handig als je wilt weten wat mensen op internet over jou vertellen of als ze naar jouw website doorverwijzen. Je kan zo alles volgen over het onderwerp of de niche van jouw blog. Op deze manier stimuleer je jouw inspiratie. 

 

5. Pinterest

Pinterest is bij de meeste internetters wel bekend. Een prikbord zoals je in je keuken zou hangen met allerlei dingen die je interesseren. Achter elke pin zit een website of blogpost. Je kan via Pinterest ook zoeken wat er populair is. Handig om te weten als je blogt. Pinterest is eigenlijk niet meer of minder dan een inspiratiebord.

 

6. Brainpickings

Als je van taal en gedichten (Engelstalig) houdt, is dit iets voor jou. Een website die volledig gaat over schrijvers, taal en poëzie. Met soms een vleugje psychologie, filosofie en geschiedenis. Je kan je inschrijven op een zondagse en een midweekse nieuwsbrief. Ik volg Brainpickings al jaren. Het is de moeite als je graag onderduikt in taal, literatuur en poëzie.

 

7. Yahoo answers

Opnieuw een platform waar je vragen kan stellen. Je kan ook zelf zoeken op alle vragen die over een bepaald onderwerp gesteld zijn geweest. Je kan er zelfs de beurs op volgen. Ik heb wel eerder een voorkeur voor Quora.

 

8. Reddit

De visvijver van veel kranten en magazines. Naargelang een artikel interessant wordt gevonden of niet, rankt het hoger in Reddit. Je kan je aansluiten bij een community die jouw interesses deelt. Je kan zelf posten of een eigen community stichten. 

 

9. Refind

Via Refind kan je elke dag  de 10 meest relevante artikels van het internet laten doorsturen rond onderwerpen die je interesseren. Er is ook een handige app. Je kan artikels uit buitenlandse kranten en magazines ook bewaren of op het lijstje zetten om later te lezen.

 

10. Brittanica

De Encyclopedia Brittanica  is zoals het woord het zelf zegt, een soort digitale encyclopedia. Je vindt er niet enkel dingen uit de encyclopedie, maar ook artikels die gepost zijn rond een bepaald onderwerpen. Er zijn ook video's te bekijken. Je kan je inschrijven op een nieuwsbrief en dan krijg je elke morgen een aantal artikels, o.a. wat er die dag in de geschiedenis is gebeurd. Dat kan inspiratie bieden voor je blog. 

 

Je hebt wellicht nog websites waar je inspiratie kan op doen, dit zijn diegene die ik het meest gebruik.

Maar je kan nog dingen doen om te weten wat mensen zoeken, zoals vragen stellen op internetfora over je onderwerp. Dan kan je nog meer bloggen volgens wat je lezers wellicht willen. Je kan eventueel ook een expert in je onderwerp interviewen. Inspiratie is overal, je moet ze alleen weten te vinden en te bewaren.

Uit je eigen leven, zelfs uit je frustraties en je problemen kan je inspiratie putten, dan komt de creativiteit nog het meest kijken. Kijk maar hoe creatief sommige mensen zijn omgegaan met de lockdown wegens het coronavirus. Luister naar je creativiteit die in je opkomt. Zeker als je het moeilijk hebt. Want in problemen, in frustraties, in moeilijke dingen, niet in de gemakkelijke dingen, ligt de kans om te groeien, ook als blogger of schrijver. Luister maar naar het advies van Tim Hartford (15:15) in onderstaande Tedtalk.

Andere blogartikelen over SEO:

Hoe kan ik voor mijn niche een goede blognaam vinden? Ondertussen weet je wellicht wel dat je best op zoek gaat naar

IK WIL meer lezen

Waar vind je gratis foto's voor je blog?Je weet dat je om een aantrekkelijke website te hebben je foto's nodig hebt. Mensen

IK WIL meer lezen

Een blog maken in één dagOnmogelijk denk je? Dit is enkel voor de durvers, maar niet onmogelijk.  Het is wel mogelijk, want

IK WIL meer lezen

Waarom zou je beginnen bloggen in 2022?Starten met bloggen gaat niet gewoon over het beginnen met het schrijven van blogs. Beginnen met

IK WIL meer lezen
Over de auteur Blogschrijver

Vicky is SEO copywriter (www.blogschrijver.be) en CEO van het agentschap CreativeUniverse (www.creativeuniverse.be).

Ga naar Blogschrijver of CreativeUniverse om te bezoeken.

>